Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tot otazka. Ono opravdu desne zalezi na tom, kde zijete. Nekde je i system verejnych skol slusny a nekde je dost Charter Schools, takze se da vybrat. Pokud ne a muzete si to dovolit, tak jsou zde vzdy soukrome skoly, ktere vetsinou nabizeji mnohem kvalitnejsi vzdelani, casto mensi pocet zaku ve tride a ucitele, kteri se museji vic snazit, take mi pripada, ze se vic dba na disciplinu. Uceni doma ma svoje vyhody a nevyhody, ale jedno je jasne, zaci uceni doma maji mnohem lepsi vysledky, a blahopreji vam k rozhodnuti ucit deti doma a venovat se tomu, neni to nejlehci cesta, ale urcite se vyplati.

Zakladni vzdelani prirovnano k zemim rozvojoveho sveta, to neni fer.;-D Nekde se v onech zemich nauci vic! (treba tam, kde zustal britsky model). Americke vzdelani je kapitola sama pro sebe, na jeden clanek to nestaci, neexistuje jednota, kazdy pes, jina ves, kazdy skolni disktrikt si muze rozhodnout, zda vubec bude ucit jiste veci a ucebnice jsou vselijake, hodne tluste, ale obsahuji vazne hodne uciva?

4 2
možnosti

"Jak se potom školství zhroutilo a proč je dnes 100 miliónů Američanů prakticky negramotných" - těším se na další blog, protože jak vidíte z dnešního podepisování prezidentského slibu, ani současný prezident neumí česky a ještě se pod to podepíše a bude se to zhoršovat..

1 3
možnosti

Pane Pokorný, prostě Karel nebyl zvolen, zralý muž by se s tím měl vyrovnat a ne fňukat na blozích a pokoušet se vpašovat presidentské téma i k článku o americkém školství....:-/;-D

2 3
možnosti

Máme výbornou zkušenost s katolickou soukromou ZŠ....ovšem, je to opravdu o schopnosti platit školné. Místní státní školy jsou tragédie. 90% třídy jsou přistěhovalci, takže učitelka vyučuje více ve španělštině než angličtině.....Jediné řešení, bydlet v dražší čvtrti, pod "nepřistěhovaleckým" School District:-)

3 1
možnosti
Foto

Marketo, diky za komentar. Dve mistni katolicke zakl. skoly v nasem meste znam dost dobre a dodavaji mnohem lepsi sluzbu za polovinu toho co stoji danoveho poplatnika vyuka verejna. Bohu zel, verejne skolstvi bere stat za pobocku socialni a ideologicke pece - ne za vzdelavaci instituci... Reseni je - "tuition vouchers" - neco jako "poukazky na skolne", ale proti tomu se tvrde stavi pedagog. odbory a polit. levice. Je treba volit :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Rodák z Prahy který sice po dekádách života ve Státech ztratil čárku ze svého příjmení, ale zájem o dění v českých zemích, na Moravě a na Slovensku ne.
Více na stránkách zde.