Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

U generalizace se vetsinou musi velmi opatrne nakladat s vyrcenymi fakty. Ta vase se pohybuje na tenkem lede.

V USA to neni az tak jine, stejne jako v CR zalezi na tom, kde clovek zije a mezi jakou spolecenskou vrstvou se pohybuje. Ceska MHD ma jiste tu nevyhodu, ze nema klimatizaci, ale ani klimatizace neprebije masy lidi, ktere maji ruzne hygienicke navyky.

I Americane trpi spatnym chrupem, pachem z ust, telesnym oderem, spinavym oblecenim ci naopak zari upravenym, cistym oblecenim, cistymi vlasy a zarivym usmevem.

Cili, i tam ziji jen lide, ruznych hygienickych navyku, nemusite to ani delit nejak rasove, staci se zamerit na belochy. On ten travnik vazne neni zelenejsi na druhe strane a lide, kteri po dlouhem pobytu v USA tvrdi, ze ano, jen ukazuji, ze vlastne neznaji poradne prostredi, ve kterem ziji.

Chcete poznat narod, ktery skutecne dba na hygienu, na cistotu prostredu, az obsesivni, na upravene a hezky presentovane at uz obleceni nebo jidlo? Tak se vydejte do Japonska. Ne do USA. V USA najdete to same, co v Cesku.

9 5
možnosti
Foto

Silvie, diky za komentar. Pisu o americke posedlosti cistotou, ne o tom ze "Americane netrpi spatnym chrupem, pachem z ust, telesnym oderem a spinavym oblecenim" (protoze to tak samosebou neni)... Terminu "rasove deleni" nerozumim a naopak od Vas, kdo dava lidem za vzor Japonsko, nikomu za vzor Spojene staty nedavam.

4 7
možnosti
JR

J92a89n 33R57á92ž

11. 3. 2013 11:14

Když jsem se vecpal do výtahu na Manhattanu, bylo mi okamžitě na zvracení. Co člověk,to jiná "vůně" a dohromady to tvořilo úděsný smrad!

Připomnělo mi to hned  Bolšoj teater v Moskvě odkud mne po prvním jednání vyhnala směsice "vůní' ruských žen. Proti tomu je odér tramvaje č.24 rajská pohoda!

8 2
možnosti
Foto

Jene, díky za komentář. Vašemu dojmu z výtahu věřím, ale Manhattan není zrovna průměrná americká obec :)

3 7
možnosti
Foto

Máte recht, občas bych z toho smradu ve veřejné dopravě blinkal...

2 5
možnosti
PK

Připomněl jste mi jiný blog na podobné téma, tam se autorka rozplývala nad tím, jak jsou všichni arabští muži čistotní a voňaví a čeští muži do jednoho smraďoši... prostě podobné jednostranné vidění světa, jako máte vy ;-)

Blog paní Diartové se bohužel nedochoval, ale zkuste si počíst alespoň v diskusi, autorka má nick "Amamri": 

http://blogovyroman.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A101023_160686_blogidnes&razeni=vlakno&strana=4

12 0
možnosti
JD

škoda, že už tu není, bylo to vždy takové veselé čtení, jak jsou ti Arabové voňaví, ohleduplní, milující, pozorní, láskyplní...pokud teda zrovna nepolévají nezbedné manželky kyselinou

11 0
možnosti
RK

Pot je naprosto přirozená obrana organismu před přehřátím pokožky. Proti němu pomáhá jediná věc. Pohybování se v prostoru, který je ochlazován. Je tedy logické, že člověk který sedne ráno do klimatizovaného auta, odjede do klimatizované budovy, kde má klimatizovanou kancelář, odtamtud opět do klimatizovaného auta (nebo klimatizovaného autobusu) , do klimatizovaného obchodu a do klimatizovaného domova, pak se nepotí a nesmrdí. Kdyby měl jet 40 minut tramvají která o klimatizaci ani neslyšela a podle norem jsou okýnka spíš pro parádu, smrděl by úplně stejně jako my. Pochopitelně nejsou všichni Američani stejní. Ti co pracují na stavbách, v komunální sféře a pod., tak si vesele smrděj. Jenže s nimi našinec nepřijde do styku.

20 0
možnosti
MS

To je výmluva. Pokud se ráno osprchujete, nebo aspoň pořádně umyjete, vezmete si čisté prádlo a aplikujete na kritická místa nějaký deodorant, není možné, abyste po 40 minutách v MHD smrděl jako tchoř. :-)

3 7
možnosti
Foto

Neustálé odmašťování pokožky a patlání všeho možného na ni znamená zahrávat si se svým zdravím. Lidské čichové buňky už jsou vší tou chemií zdegenerované, takže vůně jsou vnímány jako smrady a smrady jako vůně ;-(

14 7
možnosti
PJ

Přesně tak! Rozhodně je zdravější se osprchnout jen čistou vodou a nemydlit se, pokud se člověk od posledního mytí nezapotil. Ideální stav střídat jednou s mydlením, 1-2x bez mydlení.

Jo a mytí vlasů každej den? To už je k nim a pokožce hlavy ultrašpatný - jen to zvyšuje mastivost a tvorbu lupů - ideální je šamponovat 1x týdně, snad jen při znečištění nějakou prašností či po extrémním zapocení hlavy možno častějš, v tomhle maj pracovníci špinavejch provozů docela smůlu...

5 4
možnosti
LS

Autore kdybys radeji nekecal....amici jsou stejne spindiry jako vsude ve svete...

14 2
možnosti
Foto

Ladislave, díky za komentář - ale byl by zajímavější kdybyste k tomu přidal nějakou historku nebo zážitek. Blog je k pobavení... :-)

3 6
možnosti
LS

Je to tak, par let v USA ziju a i v tomhle smeru mi to tu vyhovuje. Nejen, ze jsou amici cistotni, take zeny to neprehaneji s parfemy. Cich mach bohuzel dost citlivy, proc bohuzel..pracuji na univerzite, tedy dosti mezinarodnim prostredi a nektere narodnosti drive ucitim, nez uvidim:(.

5 12
možnosti
JD

třeba zrovna ty Indy....ať se admin třeba po...

6 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Rodák z Prahy který sice po dekádách života ve Státech ztratil čárku ze svého příjmení, ale zájem o dění v českých zemích, na Moravě a na Slovensku ne.
Více na stránkách zde.