Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...pro úsměv: pokud znáte US film "Moje velká, tlustá svatba", či podobně, tak by vám tam, zrovna jako i dnes všude v Řecku vysvětlili, že je to jasně z řeckého Ola Kala, což znamená 'vše v pořádku' a to si nedělám legraci, ale jen předávám výsledek mnohahodinových semantických rozhovorů s mými řeckými přáteli

2 0
možnosti
Foto

Díky za komentář - film znám a moc mne tehdy pobavil. Vaši řečtí přátelé se samosebou nemohou lišit od jejich krajana, otce nevěsty. O něm jeho dcera pronesla že pro něj každý buď Řekem je (ať si to uvědomuje nebo ne), anebo by se jím rád stal :-)

1 0
možnosti
JM

Ceske Aerolinie si jeste za komunisticke diktatury vymyslely, ze zacnou pouzivat svoji registracni znacku OK v reklame a prisly se sloganem "O.K.Jets".

Netusice, ze vykrikuji do sveta neco jako "nase tryskace jsou dobre, ale nic moc...."

2 0
možnosti
MR

vsechno pitomost, s odpustenim. OK, i kdyz se to tak nepsalo je velmi stare. Awkay, massa. Ano pane, rikali cernosi na plantazich. A zapsalo se to tak do kroniky v 17 stoleti. take indiani rikavali na severu na pozdrav "jak se mas?" uakai. I kdyz to nepsali tak si to kazdy napsal pak po svem.

A v Evrope, na jihu, neco podobneho,  " la tierra de oke", a to uz pred 1000 lety. Pak se to nejak dalo dohromady, a nekoho napadlo to zjednodusit na OK.

Poznamka, akronymy se zacali pouzivat az ve 20. stoleti. Uz jen proto ze to bylo kdy drtiva vetsina uz umela cist. Kdo cte malo, tomu by akronymy delaly potize.

0 1
možnosti
DJ

ja znam jen tu verzi "zero killed"

2 3
možnosti

I75v17o 37Ž28á36č32e19k

2. 4. 2013 12:15

Je zajímavé, jakou roli hraje prohození dvou písmenek. Člověk může být OK, ale také může být K.O.

4 0
možnosti
Foto

To mne nenapadlo. Anebo byt/nebyt OK po K.O. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 957x
Rodák z Prahy který sice po dekádách života ve Státech ztratil čárku ze svého příjmení, ale zájem o dění v českých zemích, na Moravě a na Slovensku ne.
Více na stránkách zde.