Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, docela bych uvítal, kdybyste se zaměřil i na vysvětlování některých amerických faktů, který světa neznalý čecháček vídá v televizi nebo v kině a nechápe je a nerozumí jim. Dám příklady:

- lokální rádia a tv stanice mají obvykle prapodivný názvy typu KQXZ, zkrátka neurčitý shluk 4 písmen, co je to za systém?

- k čemu jsou studentský spolky a proč mají označení vždy z 3 písmen řecký abecedy (každý jiný i opakující se)?

- na oslavě narozenin dítěte často bývá rituál: zavážou mu oči, daj do ruky bejsbol pálku a dítě se snaží poslepu trefit zavěšený nějaký naplněný předmět... jaký to má důvod?

- telefonní záznamníky... opravdu jsou američani na nich tak moc závislí? myslím tím to, že i když po venku chodí s mobilem, tak mají doma pevnou linku a na ní pověšenej záznamník, puštění jehož je úplně první činnost po návratu domů? nebo je to jen trapný filmový klišé?

To bylo pár prvních témat, co mě teď zrovna napadly, ale je jich mnohem víc.

1 0
možnosti
Foto

Diky za komentar a bezvadne podnety! Ty zkratky stanic stoji za samostatny clanek, stejne jako studenstka bratrstva. Ta zavesena krabice/atrapa, z krepoveho papiru, to je 'pinata'. Prislo to do U.S. z Mexika tak v 80tych letech. Je to naplnene pamlsky a cetkami a deti se stridaji v pokusech to poslepu majznout a dobroty vysypat k rozdeleni. Zaznamniky - ubyva jich, protoze lidi si uz par let rusi pevne linky a nechavaji jen mobil. Ale kdo ma zaznamnik a vidi pri prichodu ze blika, tak to vetsinou zvedne. Pricinou muze byt ze se toho v U.S. pres telefon vyrizuje hrozne moc - osobni veci, obchodni, objednavky etc. Najit v americkych filmech a TV vernou podobu kazdodenni americke reality je podobne jako najit to v ceskych filmech o ceskych zemich (to Cesko mi porad nejde vyslovit)

2 1
možnosti
Foto

Zajímavý pohled, ale dle mého pozorování se Amerika začíná přibližovat Evropě víc, než ustojí její zdraví.  Viz projevy vašeho socialistického prezidenta Obamy.   Pokud se nevrátíte ke svým kořenům, kdy nejdůležitějším a určujícím prvkem vašeho rozvoje a prosperity byla svoboda,  budete jíst sice i nadále příborem, ale větší část vašeho oběda spotřebuje někdo úplně jiný.

4 0
možnosti
Foto

Diky za komentar - vliv evropskeho kolektivismu na ukor originalniho vzoru americke "konstitucni republiky" urcite na americke verejne scene roste. Ale jeho nasledky zaroven stimuluji reakce Americanu co davaji prednost vetsi svobode. Ze se BHO v evropskem modelu rizeni statu vzhlizi nepochybuji - napsal jsem o tom neco pred par lety zde:  http://www.oamerice.com/2011/07/treti-rok-americke-perestrojky.html

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS