Diskuse

Alzheimer's, Sudety, Connecticut a zpěv

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

-vždycky mne dojímaji přiběhy vyhnaných hodných sudetských Němců.A nástup zlých komunistů.

Když řeknete B musite i A.

Takže nebýt sudetáků,kteři ničili i schránky s nápisem Č.S.P., od nástupu Hitlera pod vedenim Henleina a původně ouřednička z vitk.železáren Franka,.,nehledě k teroru vystupnovaným v otevřený utok na ČSR v záři 38 nebyl by po válce ani odsun.Kterému však po Mnichovu předcházel doslova utěk čes.obyvatelstva v řijnu 38.

Nebýt připokakanosti GB a  F vůči Hitlerovi,asi by nevypukla válka a nebyl by možný nástup stalinismu po jejim konci,kdy sovětské tanky převálcovaly půl Evropy.

A opět zde přišel onen západni připokakanismus zapadni Evropy tentokrát ze Stalina.A nechání mu volné ruky.

Takže meine liebe Volksgenosen,kdo vykřikoval Fuhrer macht frei aus Tchechoslowakei?

2 0
možnosti
Foto

Diky za komentar, i kdyz z vaseho psani neni jasne co vas dojima a co ve vas budi nenavist. Ze demokraticka CSR nedokazala pred II. svetovou dat dohromady statni utvar co by prijmuly a hajily  vsechny narodnosti ze kterych se skladala je fakt. (Ne ze proto existuje v Evrope dobry model - Svycarsko je unikat). 

Ale vinit nemeckou mensinu z toho ze nechala svou politickou representaci pouzivat nasili a nasledovat Berlin v roce 38 je na rovine toho vinit ceskou vetsinu ze nechala svou politickou representaci pouzivat nasili a nasledovat Moskvu v roce 48. Ja verim na zodpovednost osobni, ne kolektivni.

1 0
možnosti
AS

A98d85a91m 44S46t30a83v80a

11. 4. 2014 7:56

".....jako další mladá americká domácnost ": A vysvětlete mi, proč její rodiče a jiní a jiní v té Aši a kolkolem působili výhradně  jako další a další německá domácnost..... Vždyť v těch USA není německých domácností o nic méně než bývalo v tom ČSR

0 0
možnosti
Foto

Diky za komentar - vasi otazce ale nerozumim. Frieda se narodila s obcanstvim byvale CSR, jeji materstina byla nemcina. Do USA se pristehovala s rodici kdyz ji bylo asi 14. Obvykly trend mezi pristehovalci do USA  je ze deti mluvi materstinou doma, vsude jinde anglicky. Jeji rodice zemreli v USA jako Nemci z Cech, ona s manzelem se uz povazovali za 'nove Americany'. Srovnavat evropske a americke kulturni klima nejde - proc se z Nemcu, Slovaku, Rusinu, Polaku, Cechu a Madaru v byv. CSR  nechteli stat Cechoslovaci muze byt zajimava diskuse, ale to neni o cem pisu.

1 0
možnosti