Diskuse

Co Čech, to Alawit?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Horsky, pozorně jsem si pročetl Vaše osobní motto a vlastní řádky o Vás a myslím, že pár dekád v Americe Vám asi neubralo jen čárku z příjmení, ale i střízlivý pohled na věc. USA jsou nejnebezpečnější nástroj moci, který kdy nadnárodní vládnoucí kruhy měly v ruce. Jejich média jsou naprosto ovládána a svoboda a demokracie jsou jen zástěrkou k manipulaci vlastních lidí i okolního světa. 

Češi nejsou žádní Alawité a arabský svět mají všeobecně v podstatě na háku, ale je jim už zřejmě pomalu odporná zlovůle Amériky, která určuje Osy zla a ve jménu svobody a míru zbraněmi prosazuje své zájmy všude, kde se jí zlíbí. A moralizuje. Dokonce nás učí, jak se máme chovat k menšinám potom, co sama zbohatla na zotročení statisíců černých pracovních sil a vyhubení miliónů domorodců na vlastním území. To byla genocida a zvěrstva, které žádný jiný stát nespáchal a USA je dodnes na Indiánech tiše páchají dál. 

Pokud opravdu máte zájem o dění v Čechách (já nás na Česko a Moravu nedělím) i o to, proč a jak my Češi smýšlíme, nezkoumejte to za Velkou louží a přijeďte na dýl, než na pár dní dovolené. Třeba pochopíte víc...

0 2
možnosti
Foto

Díky za komentář. Popište tajemné "nadnárodní vládnoucí kruhy" co používají americkou vládu za svůj "nástroj moci." Nemyslíte tím náhodou ty mudrce ze Siona? A vy mi radíte vystřízlivět? Je mi jedno k jakému náboženství se kdo hlásí. Jen se v článku divím co jiného než společná víra vysvětluje sympatie Čechů a Evropanů k Assadovi. Jestli vás jednou opustí to komunistické dogma, zjistíte že zájmy USA and ČR jsou podobné. Jinak otroctví americkou ekonomiku brzdilo, ne živilo. A Indiáni dopadli jako Keltové a Germani když přišli do Čech Slované - asimilovali se. Existují názory co se dodnes cs. občan bojí zveřejnit a sdílí jen osobně?

1 0
možnosti

asi nechapete ze clovek nemusi souhlasit s Asadem aby si uvedomi ze dnesni opozice jsou teroriste, kteri NEBUDOU vernymi spojenci Zapadu pokud se dostanou k moci. Co na tom nemuzete pochopit?

0 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Za to jak po 2 letech občanské války, rozpoutané Assadovym režimem, vypadá syrská opozice může Assad. A nechuť Západu hned od začátku účinně podpořit pro-Západní Syřany.

1 0
možnosti

Jsem příznivcem Alawitů. Proč?

Protože povstalci v Sýrii zabíjejí křesťany a nedovolují jim ani sloužit bohoslužby. Jít do křesťanského kostela (pokud ještě nebyl vypálen) je na mnoha místech v Sýrii dnes nepochybnou a zcela jistou sebevraždou.

A co dělají Alawité?

Poskytují křesťanským komunitám své vlastní domovy, aby se v nich mohli scházet k bohoslužbám.

Ano, v alawitských domácnostech se dnes slouží mše svaté.

Jsem jednoznačně příznivcem Alawitů a doufám, že se v té zemi u moci udrží.

2 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Vy si skutečně myslíte že ten národně-socialistický režim Assadova dynastie v r. 1970 v Sýrii zavedla na podporu křesťanstva?

1 0
možnosti

J30a27n 36M71i26k27l39a37s

5. 9. 2013 11:29

Každá velmoc bere svůj status vážně, i Amerika a bude se snažit udělat všechno proto aby si ho udržela !! Autor poněkud přehlíží ideologii amerického mesianismu která v určitých a často i vlivných kruzích velmi silná a radikální.

Co se týká článku: tak islámský radikalismus je do značné míry právě výtvorem americké globální mocenské politiky: začalo to podporou afghánských fundamentalistů proti SSSR až po dnešní podporu nových islamistických režimů, které se jednou ukážou jako mnohem horší než údajné "blízkovýchodní diktatury". Za Assada žili v Sýrii muslimové i křesťané v míru jako přátelé. Ti co podporuje Amerika tam rozpoutají jatka a zlikvidují unikátní tradici nejstarší křesťanské kultury která má svůj původ na blízkém východě.

2 0
možnosti
Foto

Amerika ne. Ta by ochotně předala svou roli mezinar. hasiče a mecenáše jiným. Ale nikdo lepší tu není a nebude. Napište něco o těch vlivných kruzích a co je "americký mesianismus." A islám určitě nepotřebuje ke své radikalizaci rady od nevěřících :-)

0 0
možnosti

Muhehee...

Takže ,dle vaší neotřesitelné logiky bylo v období mezi léty 1939 - 1945 veškeré české obyvatelstvo komunistického smýšlení neboť nemělo rádo Hitlera ?

Možná jenom lidé nemají rádi bandity kteří přepadávají nezávislé země ,aby je pak nechali napospas občanské válce a ještě většímu marasmu než před jejich zákrokem.

Ale když ono se na tu válku v televizi tak pěkně kouká,co?

2 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Naci režim měl komunisty často za spojence (Molotov-Ribbentrop Pakt). Jak se české obyvatelstvo politicky orientovalo za války a po válce viz volby 1946. Nezávislost se nerovná neškodlivost :-) Iráčan co vám řekne že mu bylo lip za Saddama je stejný typ jako Rus co vám řekne že nejlíp bylo za Stalina.

1 0
možnosti

Asi je to tím že za mnohem větší verbež považuji muslimské bratrstvo a to kdekoli na planetě ať je to v Egyptě, Sýrii, Iráku a nebo Čečně.

Tak to neberme osobně ale našimi nepřáteli byli mnohem dřív než Assad (který jím ani zatím reálně není) a s nimi by jsme měli vést válku. Kdekoli na planetě... že máme zrovna náhodou "společného nepřítele" (v danou chvíli ani to ne, spíš někoho koho sice nemáme rádi ale nic proti nám nedělá) rozhodně není důvod proč se postavit na jejich stranu.

Muslimské bratrstvo je teroristická organizace určená k likvidaci. Svým fungováním zcela přímo ohrožuje naše zajmy a její cíle jsou naprosto neslučitelné s tím jak chci já žít.

5 0
možnosti
Foto

Díky za komentář. Muslimské bratrstvo, co má circa půl miliónů členů v 80-ti milionovém Egyptě, se oficiálně zřeklo násilí začátkem 70-tych let. Za slovo je neberu, ale ve srovnání s těžce ozbrojenou, agresivní syrskou diktaturou kterou navíc podporuje Rusko a Islámská republika Írán (a zřejmě Čína a každá proti-Západní vláda) je to málo významný hráč. Ale když už je odsuzujete k likvidaci, lidumile, dejte se k egyptské policii - tam bude možná příležitost :-)

1 0
možnosti